Leikillisyyttä ja pelillisyyttä aikuissosiaalityöhön.

Pääkaupunkiseudun osahankkeessa otetaan uudenlainen näkökulma aikuissosiaalityöhön ja sosiaaliseen kuntoutukseen leikillisyyttä ja pelillisyyttä hyödyntäen. Toimintatapana on asiakkaiden ja ammattilaisten yhteiskehittäminen, jonka ydin ovat pienet systemaattiset kokeilut. Osahankkeessa tuotetaan leikillisyyttä ja pelillisyyttä hyödyntäviä sosiaalisen kuntoutuksen toimintatapoja.

Osahankkeessa on kehitetty yhteistyössä Kelan ja PKS-kuntien kanssa huoliseula-työväline, jonka pilotointi alkaa 1.2.2019. Lisäksi hankkeemme on järjestänyt osana valtakunnallista yhteistyötä Kelan päätöksiä koskevan laatutyöpajan.

Socca on mukana maakunnallistuvassa aikuissosiaalityössä. Työtä tehdään niin PKS-tasolla (kehitteillä on aikuissosiaalityön brändi ja ulostulo), kuin valtakunnallisella tasollakin (rakenteilla aikuissosiaalityön kuvasto).

Lisäksi  Soccan osahankkeessa pilotoidaan Kykyviisaria, tehdään selvitys pääkaupunkiseudun sosiaalisen kuntoutuksen palveluista sekä ollaan mukana kirjoittamassa yhteiskehittämisen julkaisua ja palvelutarpeen arvioinnin käsikirjaa.

Soccan omille sivuille pääset tästä.

 

Osahankkeen yhteystiedot

Tytti Hytti
Erikoissuunnittelija
040 334 0821
tytti.s.hytti(ät)hus.fi

                         

Marja Marttila 
Erikoissuunnittelija
040 334 4623
marja.m.marttila(ät)hus.fi

Lisäksi osahankkeessa on työskennellyt kaksi osa-aikaista kokemusasiantuntijaa.